ma-vr 9:00-24:00
za-zo 9:00-01:00

Dit is de vruchtbare grond. Voor inheemse dagplukkers en tropische bloemenbuitenzetters. Hier delen we lust en liefde voor natuurlijke ingrediënten. En dat proef je. In crafty cocktails en mooie bieren. In kleine en oh-zo fascinerende gerechten. Dus zet je tanden in wat anders en je lippen aan het glas. Durf de dorstlesser. Proef de prikkeling. In een jungle van smaken, mensen, geluiden en geuren. Waar jij gewoon bijzonder bent, eet en drinkt.

Choorstraat 24
2611 JG Delft

Concept

De Botanie. Restaurant met liefde voor de plantenstudie. Hier draait alles om de bron van smaak. Kennis van ingrediënten, daar begint goed eten en drinken.

Losjes gebaseerd op het boek ‘The Drunken Botanist’, waar plantkunde wordt verwerkt in wereldberoemde dranken. Sake start bij een rijstkorrel. Rum bij suikerriet. Tequila bij agave. Voel je ‘m?

En smaak ontmoet sfeer. Tinten groen. Doorleefde materialen. Natuurlijk interieur dat overloopt in onze grote trots: de historische stadstuin.

Drinken

Vers gebrande koffie. Liefdevol gebrouwen bieren. Wijnen van wereldklasse. Of je ‘s ochtends de dag plukt of later op de dag de bloemetjes buiten zet. Alles wat je (niet) verwacht, dat is er. 

Soms heb je van die momenten dat je nét even wat anders wilt. Iets nieuws. Een experimentje. Dan kies je voor een classy cocktail. Of de perfecte gin tonic. Proost. En drink outside the box.

Eten

De keuken. Want het drinken is zo lekker dat daar eten bij hoort. Daarom serveren wij bordjes met allerlei gerechten. Geen groot bord vol, wél klein en boordevol smaakvolle originaliteit.

In de ochtend goed ontbijten? Yes. ‘s Middags stevig lunchen? Doen. En in de avond een hapje eten? Gezellig.

In het Delftse stadscentrum vind je deze (te) gekke plek. De één omschrijft het als een oase van rust. De ander weer als plek waar je nieuwe dingen proeft. En dat is het mooie: iedereen beleefd het anders. Dus weet je, kom het maar lekker zelf ontdekken.

Groepen & Locatie

Speciale ruimte nodig voor een jubileumfeestje? Met jouw collega’s in alle rust een brainstorm houden? Of met een groepje vrienden de glazen heffen? Dat kan. Sterker nog, wat een supergoed idee. De Botanie heeft plek voor groepen van 8 tot 30 personen. In het centrum van Delft, midden in de Choorstraat, vind je de plek waar eten en drinken een aangename verrassing is.