De botanische bruncher leeft voor even tussen twee werelden in: die van laat ontbijt en vroege lunch. Je wilt de relaxte ochtend heerlijk afsluiten of de middag gelijk met een klapper beginnen. Goed nieuws: dit kan allebei. Wat een botanische brunch is? Power van gezond ontbijt en variatie van rijke lunch.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Brunch
-
Koude rijstepap •• 10
Chocoladekoekkruim, banaan, lychee, kokos, vanille
-
Ricottapannenkoekjes • 12
Clotted cream, chocoladekoekkruim, ananas, lychee, limoen
-
Avocado smash • 9,5
desemtoast, erwten, feta, citroen
-
Gepocheerde eieren • 14
Desemtoast, truffelhollandaise, paddenstoelen, miso
-
Gebakken eieren 12
desemtoast, dikgesneden bacon, tomatillo, extra vergine olijfolie
/ vervang bacon voor halloumi (+0) -
Zachtgevouwen eieren & gefrituurde blauwe krab 16,5
Brioche, munt, bosui, szechuanpeper, sesam, limoen
/vervang gefrituurde blauwe krab met aubergine • (+0) -
Op thee ingelegde zalm 14
desemtoast, Hollandse garnaaltjes, creme fraiche, knolgroenten, munt, basilicum, roze peper
-
Gevulde soep• 12
Blaaswierbouillon, rigatoni, bonen, boerenkool, knolgroenten, oude Rotterdammer, zuurdesem
-
Cassavesalade •• 12
Boerenkool, peterselie, rode ui, tamarinde, jalapeno
-
Aubergine sandwich •• 12
Kastanjepathe, mayonaise, munt, koriander, szechuanpeper
-
Porchetta sandwich 12
Sinaasappel, knolselderij, lampongpeper
-
Wentelteeftosti • 10
cheddar & belegen Stolwijker, ui, atjar, sambal tomaat
Extra
-
Gepocheerd ei 2
-
Glutenvrij brood 2
-
Huisham 2
-
Avocado smash 3
-
Buikspek 3
-
Gegrilde halloumi 3
-
2 Gepocheerde eieren 3
-
Dikke bacon 5
-
Hollandse garnaaltjes 5
-
Op thee ingelegde zalm 5
Zoet
-
Vruchtenfriand • 3,5
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Notentaart • 5,5
-
Vanille cheesecake 6
-
Appeltaart 6
-
Extra slagroom + 0,5

De botanische borrelaar socialized in een oase van rust. Even weg van de drukte. Dus drop je dagelijkse beslommeringen maar bij de voordeur. Neem plaats aan de bar. Of pak een tafeltje in de tuin. Geniet van het groen en het goud in het glas. Dan doen wij waar we goed in zijn: hemelse drankjes maken en een mix van borrelbites serveren.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Borrelhappen
-
Zeeuwse oesters 3st 11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oesters 3st 15
Tequila, Tajin, limoen
-
Siciliaanse olijven •• 5
-
Belegen Stolwijker, huismosterd • 6,5
-
Gefrituurde artisjokkenharten, dukkah •• 6,5
-
Frietje mayo •• 6,5
-
Knapperige kikkererwten •• 3
-
Platbroodchips, chermoula •• 5,5
-
Pijlinktvis 12
3 pepers, munt, basicilum, grapefruit
-
Gebakken banaan 7,5
Ketjap, sambal
-
Kokkels 12
Weissbier, boter, rozenknop, salie, roze peper
-
Kippenvleugeltjes 10
Citroen, laos, madame jeanette
-
Pims buikspek, nuoc mam 10
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
-
Selectie Nederlandse kazen • 15

De botanische dinergast bloeit op aan volle tafels, deelt graag met vrienden en houdt van exotische verrassingen. Je komt voor de relaxte sfeer, open keuken en een kaart vol boeiende gerechten. Perfect passend bij de bieren, wijnen en cocktails. Dat wordt een extatische dans tussen gelukshormonen en smaakpapillen.
vanaf 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
KOUD
-
Zeeuwse oesters 3st 11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oesters 3st 11
Tequila, Tajin, limoen
-
Siciliaans olijven •• 5
-
Platbroodchips •• 5,5
chermoula
-
Boerenkoolchips •• 4,5
Zeezout
-
Zuurdesem •• 5
extra vergine olijfolie, 3 pepers, Himalaya zout
Rundermergpijp, sjalot, augurk (+5,5) -
Huisaugurken •• 4,5
-
Belegen Stolwijker • 6,5
huismosterd
-
Selectie Nederlandse kazen • 15
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
-
Paddenstoelen • 12
Broodkruim, miso, geitenmelkricotta
-
Cassavesalade •• 10
Boerenkool, peterselie, rode ui, tamarinde, jalapeno
-
Aubergine •• 9
Knoflook, gember, pinda, szechuanpeper
Warm
-
Taco(’s) 1st / 3st • 4/11
Halloumi, knolgroenten, roze peper
-
Taco(’s) 1st / 3st 4/11
Rundvlees, kaas, tomatillo
-
Gefrituurde artisjokkenharten •• 6,5
dukkah
-
Gebakken banaan •• 7,5
Ketjap, sambal
-
Witlof •• 9
Appel, kerrie, gerookte amandel
-
Spruitjes •• 10
Kastanjes, pinda, miso, szechuanpeper
-
Brabantse camembert 14
Bacon, rood fruit, basilicum, zuurdesem
-
Rigatoni • 14
Venkel, tamarinde, salie, muntok- en lampongpeper, Friese schapenkaas
-
Noordzee pijlinktvis 12
3 pepers, grapefruit, munt, basilicum
-
Nederlandse kokkels 14
Weissbier, boter, rozenknop, salie, roze peper, zuurdesem
-
Noordzee wijting 18
En papillote, knolgroenten, truffelhollandaise
-
Kogelbiefstuk van Palmesteyn 20
Medium rare, boter, sambal, rode ui, casino wit
-
Kalfssukade 16
Brokkelkaas, komkommerkimchi
-
Pims buikspek 10
nuoc mam
-
Kippenvleugeltjes 10
Citroen, laos, madame jeanette
-
Gefrituurde tahoe •• 8,5
atjar, sambal tomaat
-
Frietje mayo •• 6,5
halloumi, dukkah, aïoli, bosui • (+ 5)
runderstoof, kachumbari, knoflookyoghurt (+ 7,5)
Zoet
-
Citroen & Merenguetaartje 5,5
-
Notentaart 5,5
-
Vanille cheesecake 6
-
Koude rijstepap•• 7,5
Bloedsinaasappel, sesam, vanille
-
Chocolademousse •• 8,5
groenetheekoekkruim, lychee
