De botanische bruncher leeft voor even tussen twee werelden in: die van laat ontbijt en vroege lunch. Je wilt de relaxte ochtend heerlijk afsluiten of de middag gelijk met een klapper beginnen. Goed nieuws: dit kan allebei. Wat een botanische brunch is? Power van gezond ontbijt en variatie van rijke lunch.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Brunch
-
Havermoutpap •• 10
Chocolade, kokosmelk, pecannoten, mango, rabarber, eetbare bloemen
-
Ricottapannenkoekjes • 12
Clotted cream, chocolade koekkruim, rabarber, appel, rozemarijn
-
Avocado smash • 9,5
desemtoast, erwten, feta, citroen
-
Gebakken eieren 12
Desemtoast, dikgesneden bacon, salsa, extra vergine olijfolie
/vervang bacon voor halloumi • -
Gepocheerde eieren • 14
Platbrood, yoghurt, aardappel, augurk, sesam, komijn
-
Zachtgevouwen eieren & gefrituurde blauwe krab 16,5
Brioche, munt, bosui, szechuanpeper, sesam, limoen
-
Op thee ingelegde zalm 14
Brioche, munt, bosui, szechuanpeper, sesam, limoen
-
Salade van groene asperge en tofu •• 12
Postelein, koolrabi, boekweit, dille, rozenknop
-
Gevuld platbrood •• 11
Kikkererwten, harissa, aioli, vegan cheddar, ingelegde groene peper, kool, karwij
-
Focaccia met geitenmelkricotta • 12
Walnoten, zongedroogde tomatenpaté, rawit, salie, rozemarijnsiroop
-
Focaccia met rosbief van freygaard picanha 12
Szechuanmayonaise, koolrabi, kool, karwij
-
Wentelteeftosti • 11
cheddar & belegen Stolwijker, ui, atjar, sambal tomaat
Extra
-
Gepocheerd ei 2
-
Glutenvrij brood 2
-
Porchetta 3
-
Avocado smash 3
-
Buikspek 3
-
Gegrilde halloumi 3
-
2 Gepocheerde eieren 3
-
Dikke bacon 5
-
Op thee ingelegde zalm 5
Zoet
-
Vruchtenfriand • 4
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Notencake • 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Appeltaart • 6
-
Extra slagroom + 0,5

De botanische borrelaar socialized in een oase van rust. Even weg van de drukte. Dus drop je dagelijkse beslommeringen maar bij de voordeur. Neem plaats aan de bar. Of pak een tafeltje in de tuin. Geniet van het groen en het goud in het glas. Dan doen wij waar we goed in zijn: hemelse drankjes maken en een mix van borrelbites serveren.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Borrelhappen
-
Zeeuwse oesters 3st 11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oesters 3st 15
Tequila, Tajin, limoen
-
Siciliaanse olijven •• 5
-
Gefrituurde artisjokkenharten, dukkah •• 6,5
-
Belegen Stolwijker, huismosterd • 6,5
-
Knapperige kikkererwten •• 3
-
Lotuswortelchips •• 6,5
Szechuanmayonaise
-
Frietje mayo •• 6,5
-
Gebakken banaan•• 8
Ketjap, sambal
-
Pijlinktvis 14
Grapefruit, munt, basilicum, 3 pepers
-
Nederlandse Kokkels 15
lamsoor, kerstomaat, knoflook, witte wijn, brood
-
Kippenvleugeltjes 10
Citroen, laos, madame jeanette
-
Pims buikspek, nuoc mam 11
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
-
Selectie Nederlandse kazen • 15

De botanische dinergast bloeit op aan volle tafels, deelt graag met vrienden en houdt van exotische verrassingen. Je komt voor de relaxte sfeer, open keuken en een kaart vol boeiende gerechten. Perfect passend bij de bieren, wijnen en cocktails. Dat wordt een extatische dans tussen gelukshormonen en smaakpapillen.
vanaf 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
KOUD
-
Zeeuwse oesters 3st 11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oesters 3st 15
Tequila, Tajin, limoen
-
Siciliaans olijven •• 5
-
Lotuswortelchips •• 6,5
Szechuanmayonaise
-
Zuurdesem •• 6
extra vergine olijfolie, 3 pepers, Himalaya zout
Rundermergpijp, sjalot, augurk (+5,5) -
Huisaugurken •• 4,5
-
Belegen Stolwijker • 6,5
huismosterd
-
Salade van groene asperge en tofu •• 10
Postelein, koolrabi, boekweit, dille, rozenknop
-
Aubergine •• 9
Knoflook, gember, pinda, szechuanpeper
-
Paté van zongedroogde tomaat •• 12
Koolrabi, rettich, lamsoor, walnoten, salie, rawit
-
Selectie Nederlandse kazen • 15
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
Warm
-
Taco(’s) 1st / 3st •• 4/11
Tofu, aardappelcurry, Madame Jeanette, lamsoor
-
Taco(’s) 1st / 3st 4/11
Rundvlees, kaas, salsa
-
Gefrituurde artisjokkenharten •• 6,5
dukkah
-
Gebakken banaan •• 8
Ketjap, sambal
-
Witlof •• 10
Appel, kerrie, gerookte amandel
-
Romanesco • 10
Oude Rotterdammer, knoflook broodkruim
-
Rigatoni • 14
Oude Nederlandse geitenkaas, lampong peper, muntok peper, szechuan peper
-
Brabantse camembert 14
Bacon, rood fruit, basilicum, brood
-
Noordzee pijlinktvis 12
Grapefruit, munt, basilicum, 3 pepers
-
Nederlandse kokkels 15
Lamsoor, kerstomaat, knoflook, witte wijn, brood
-
Bakkeljauw 18
Artisjok crème, lotuswortel, fa chong, Madame Jeanette, knoflook broodkruim
-
Kogelbiefstuk van Palmesteyn 20
Medium rare, boter, sambal, rode ui, brood
-
Kalfswang 20
Lamsoor, postelein, boekweit, koriander, citroen
-
Pims buikspek 11
nuoc mam
-
Kippenvleugeltjes 10
Citroen, laos, madame jeanette
-
Frietje mayo •• 6,5
+ Tofu, szechuanmayonaise, gefrituurde ui, bosui •• +5
+ Runderstoof, kaas, salsa +7,5
Zoet
-
Citroen & Merenguetaartje 5,5
-
Notencake 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Banaan en misowafel • 8,5
Gecondenseerde melk, mango, gesuikerde rabarber, zwarte limoen
-
Chocoladetruffel •• 8,5
Chocolade koekkruim, gesuikerde rabarber, appel
