De botanische bruncher leeft voor even tussen twee werelden in: die van laat ontbijt en vroege lunch. Je wilt de relaxte ochtend heerlijk afsluiten of de middag gelijk met een klapper beginnen. Goed nieuws: dit kan allebei. Wat een botanische brunch is? Power van gezond ontbijt en variatie van rijke lunch.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Brunch
-
Yoghurt en granola • 10
Perzik, druiven, aalbessen, eetbare bloemen
-
Ricottapannenkoekjes • 12
Clotted cream, chocolade koekkruim, aardbei, ananas, rozemarijn
-
Avocado smash • 9,5
desemtoast, erwten, feta, citroen
/ vervang feta met tofu •• +0 -
Gebakken eieren 12
Desemtoast, dikgesneden bacon, tomatillo, extra vergine olijfolie
/vervang bacon voor halloumi • -
Gepocheerde eieren • 14
Hartige kaas wafel, shiitake paddenstoelen, miso mayonaise, ingelegde citroen, bosui, koriander
-
Zachtgevouwen eieren & gefrituurde blauwe krab 16,5
Brioche, munt, bosui, szechuanpeper, sesam, limoen
-
Op thee ingelegde zalm 14
Desemtoast, crème fraîche, lapsang, mango, munt, basilicum, roze peper
-
Platbroodsalade •• 13
Bloemkoolrijst , paprika, peterselie, granaatappel, kerstomaat, sumac
-
Bulgur salade • 12
Aubergine, courgette, labneh, za’atar
-
Gevuld platbrood •• 11
Kikkererwten, harissa, aioli, vegan cheddar, ingelegde groene peper, kool, karwij
-
Focaccia met geitenmelkricotta • 12
Walnoten, zongedroogde tomatenpaté, rawit, salie, rozemarijnsiroop
-
Focaccia met rosbief van freygaard picanha 12
Szechuanmayonaise, koolrabi, koolsla, karwij
-
Wentelteeftosti • 11
cheddar & belegen Stolwijker, ui, atjar, sambal tomaat
Extra
-
Gepocheerd ei 2
-
2 Gepocheerde eieren 3
-
Glutenvrij brood 2
-
Avocado smash 3
-
Buikspek 3
-
Gegrilde halloumi 3
-
Dikke bacon 5
-
Gefrituurde blauwe krab 5
-
Op thee ingelegde zalm 5
-
Porchetta 3
Zoet
-
Kaneelbroodje • 4
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Cheesecake met rode vruchten • 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Appel framboos crumble • 6
-
Extra slagroom + 0,5

De botanische borrelaar socialized in een oase van rust. Even weg van de drukte. Dus drop je dagelijkse beslommeringen maar bij de voordeur. Neem plaats aan de bar. Of pak een tafeltje in de tuin. Geniet van het groen en het goud in het glas. Dan doen wij waar we goed in zijn: hemelse drankjes maken en een mix van borrelbites serveren.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Borrelhappen
-
Zeeuwse oesters 3st 11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oesters 3st 15
Tequila, Tajin, limoen
-
Siciliaanse olijven •• 5
-
Edamame bonen •• 5,5
Tajin
-
Gemarineerde puntpaprika• 7,5
Feta, boekweit, koriander
-
Gefrituurde artisjokkenharten, dukkah •• 6,5
-
Belegen Stolwijker, huismosterd • 6,5
Huismosterd
-
Knapperige kikkererwten •• 3
-
Platbroodchips •• 6,5
Aioli
-
Frietje mayo •• 6,5
-
Linzenkroketjes •• 8
Pico de gallo, aioli
-
Pijlinktvis 14
Ananas, munt, basilicum, 3 pepers
-
Nederlandse mosselen 15
Laos, Madame Jeanette, brood, zeekraal
-
Kippenvleugeltjes 10
Citroen, laos, madame jeanette
-
Pims buikspek 12,50
nuoc mam
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
-
Selectie Nederlandse kazen • 15

De botanische dinergast bloeit op aan volle tafels, deelt graag met vrienden en houdt van exotische verrassingen. Je komt voor de relaxte sfeer, open keuken en een kaart vol boeiende gerechten. Perfect passend bij de bieren, wijnen en cocktails. Dat wordt een extatische dans tussen gelukshormonen en smaakpapillen.
vanaf 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
KOUD
-
Zeeuwse oesters 3st 11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oesters 3st 15
Tequila, Tajin, limoen
-
Siciliaans olijven •• 5
-
Platbroodchips •• 6,5
Aioli
-
Zuurdesem •• 6,5
extra vergine olijfolie, 3 pepers, Himalaya zout
Rundermergpijp, sjalot, augurk (+5,5) -
Huisaugurken •• 4,5
-
Belegen Stolwijker • 6,5
huismosterd
-
Platbroodsalade •• 11
Bloemkoolrijst, paprika, peterselie, granaatappel, kerstomaat, sumac
-
Aubergine •• 10
Knoflook, gember, pinda, szechuanpeper
-
Paté van zongedroogde tomaat •• 12
Koolrabi, rettich, lamsoor, walnoten, salie, rawit
-
Selectie Nederlandse kazen • 15
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
Warm
-
Taco(’s) 1st / 3st •• 4/11
Tofu, aardappelcurry, Madame Jeanette, lamsoor
-
Taco(’s) 1st / 3st 4/11
Rundvlees, kaas, salsa
-
Gefrituurde artisjokkenharten •• 6,5
dukkah
-
Linzenkroketjes •• 8
Pico de gallo, aioli
-
Edamame bonen •• 5,5
Tajín
-
Gegrilde watermeloen • 10
Feta, munt, koriander, dibs el rumman, pistache
-
Bloemkool op drie wijzen •• 12
Gegrilde bloemkool, ingelegde paarse bloemkool met yuzu, bloemkoolcrème, miso mayonaise
-
Rigatoni • 14
Oude Nederlandse geitenkaas, lampong peper, muntok peper, szechuan peper
-
Noordzee pijlinktvis 14
Ananas, munt, basilicum, 3 pepers
-
Nederlandse mosselen 15
Laos, Madame Jeanette, brood, zeekraal
-
Schelvis 18
Broccoli crème, bacon crumble, ingelegde citroen, aalbessen, tuille
-
Biefstuk van Palmesteyn entrecote 20
Medium rare, boter, sambal, rode ui, brood
-
Varkenswang 20
Perzik, ingelegde ui, gochugaru
-
Pims buikspek 12,5
nuoc mam
-
Kippenvleugeltjes 10
Citroen, laos, madame jeanette
-
Frietje mayo •• 6,5
+ Tofu, szechuanmayonaise, gefrituurde ui, bosui •• +5
+Halloumi, pico de gallo, aioli • +6
+ Runderstoof, kaas, salsa +7,5
Zoet
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Cheesecake met rood fruit • 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Chocoladetruffel •• 8,5
Chocolade koekkruim, ananas, aardbei, kokos
-
Basilicum panna cotta• 8,5
Meringue, balsamico aardbeien
