De botanische bruncher leeft voor even tussen twee werelden in: die van laat ontbijt en vroege lunch. Je wilt de relaxte ochtend heerlijk afsluiten of de middag gelijk met een klapper beginnen. Goed nieuws: dit kan allebei. Wat een botanische brunch is? Power van gezond ontbijt en variatie van rijke lunch.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Brunch
-
Botanie all day breakfast • 12,5
Croissant, rabarber-rozemarijnjam, yoghurt met granola, garam masala siroop en seizoensfruit, kleine verse jus en koffie / thee naar keuze
-
Ricottapannenkoekjes • 12
Clotted cream, chocolade koekkruim, seizoensfruit, basilicumsiroop
-
Avocado smash • 9,5
desemtoast, erwten, feta, citroen
/ vervang feta met tofu •• +0 -
Gebakken eieren 12
Desemtoast, dikgesneden bacon, tomatillo
/vervang bacon voor halloumi • -
Gepocheerde eieren • 14
Knoflookyoghurt, komkommer, munt, koriander, chiliolie, desemtoast
-
Zachtgevouwen eieren & gefrituurde blauwe krab 16,5
Brioche, munt, basilicum, bosui, szechuanpeper, sesam, limoen
-
Op thee ingelegde zalm 14
Desemtoast, crème fraîche, lapsang, mango, munt, basilicum, roze peper
-
Broodsalade •• 13
gegrilde groenten, tomaat, basilicum, sumakvinaigrette
-
Gevuld platbrood •• 11
Kikkererwten, harissa, aioli, vegan cheddar, ingelegde groene peper, kool, karwij
-
Wentelteeftosti • 11
cheddar & belegen Stolwijker, ui, atjar, sambal tomaat
-
Huisgemaakte focaccia’s 12
– Geitenmelkricotta, zongedroogde tomatenpate, bosui, rozemarijnsiroop •
– Rosbief van Freygaard picanha, knoflookyoghurt, ingelegde komkommer
– Porchetta, aioli, kool, karwij
Extra
-
Glutenvrij brood 2
-
Gepocheerd ei 2
-
Avocado smash 4
-
Gegrilde halloumi 4,5
-
Porchetta 4,5
-
Freygaard picanha 4,5
-
Dik gesneden bacon 5
-
Buikspek 5
-
Op thee ingelegde zalm 7
-
Gefrituurde blauwe krab 7
Zoet
-
Kaneelbroodje • 4
-
Pecanbroodje • 4
-
Croissant met rabarber-rozemarijnjam • 5,5
-
Cheesecake met roodfruit • 5,5
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Sinaasappelcake • 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Appel-framboos crumble • 6
-
Extra slagroom + 0,8
De botanische borrelaar socialized in een oase van rust. Even weg van de drukte. Dus drop je dagelijkse beslommeringen maar bij de voordeur. Neem plaats aan de bar. Of pak een tafeltje in de tuin. Geniet van het groen en het goud in het glas. Dan doen wij waar we goed in zijn: hemelse drankjes maken en een mix van borrelbites serveren.
09:00 tot 22:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Borrelhappen
-
Zeeuwse oester(s) 1st/3st 4/11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oester(s) 1st/3st 4,5/12,5
knoflook, shaohsing wijn, ketjap, knoflook, gesuikerde chili
-
Siciliaanse olijven •• 5,5
-
Edamame bonen •• 5,5
Tajin
-
Gemarineerde puntpaprika• 9
Feta, boekweit, koriander
-
Gefrituurde artisjokkenharten, dukkah •• 6,5
-
Skylger Terschellinger Belegen Kaas 6,5
Huismosterd
-
Papadums •• 6,5
Mojo verde
-
Frietje mayo •• 6,5
-
Rundermergpijp 16,5
Sjalot, 3 pepers, Himalayazout, komkommerkimchi
-
Gamba’s 14
Chermoula, limoen, gesuikerde chili’s
-
Noordzee pijlinktvis 15
5 spices, 3 pepers, Himalayazout, limoen, gesuikerde chili’s
-
Sardines 16
Mango, rode ui, granaatappel, ingelegde citroenschil
-
Kippenvleugeltjes 11
Citroen, laos, madame jeanette
-
Pims buikspek 13
nuoc mam, munt, koriander, hibiscus sjalot
-
Komkommerkimchi 6
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
-
Selectie Nederlandse kazen • 15
De botanische dinergast bloeit op aan volle tafels, deelt graag met vrienden en houdt van exotische verrassingen. Je komt voor de relaxte sfeer, open keuken en een kaart vol boeiende gerechten. Perfect passend bij de bieren, wijnen en cocktails. Dat wordt een extatische dans tussen gelukshormonen en smaakpapillen.
vanaf 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
KOUD
-
Zeeuwse oesters 1/3st 4/11
Hibiscus, sjalot
-
Zeeuwse oesters 1/3st 4,5/12,5
Knoflook, Shaoxing wijn, ketjap, gesuikerde chili
-
Siciliaans olijven •• 5,5
-
Papadums •• 6,5
Mojo verde
-
Zuurdesem •• 6,5
zongedroogde tomaten-basilicum aioli, vegan misoboter
-
Komkommerkimchi 6
-
Skylger Terschellinger Belegen Kaas • 6,5
huismosterd
-
Gemarineerde puntpaprika • 9
Feta, gepofte boekweit, koriander
-
Broodsalade •• 10
gegrilde groenten, tomaat, basilicum, sumakvinaigrette
-
Aubergine •• 10
Knoflook, gember, pinda, lao gan ma
-
Zongedroogde tomatenpaté •• 13
Walnoot, salie, munt, granaatappel, rawit, toast
-
Selectie Nederlandse kazen • 15
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
Warm
-
Taco(’s) 1st / 3st •• 4/11
Tofu, aardappelcurry, Madame Jeanette, kousenband
-
Taco(’s) 1st / 3st 4/11
Rundvlees, kaas, salsa
-
Gefrituurde artisjokkenharten •• 6,5
dukkah
-
Edamame bonen •• 5,5
TajÃn
-
Gegrilde watermeloen •• 12
feta, koriander, munt, miel de cana, pistache
-
Rundermergpijp 16,5
sjalot, 3 pepers, Himalayazout, komkommerkimchi
-
Prei • 12
Miso, aardappelchips, Friese Oude Schapenkaas
/Vervang Friese Oude Schapenkaas voor gerookte amandel ••
+0,0 -
Gamba’s 14
Chermoula, limoen, gesuikerde chili’s
-
Noordzee pijlinktvis 15
5 spices, 3 pepers, Himalayazout, limoen, gesuikerde chili’s
-
Sardines 16
Mango, rode ui, granaatappel, ingelegde citroenschil
-
Biefstuk van Palmesteyn entrecote 20
Medium rare, boter, sambal, rode ui, brood
-
Gekonfijte Ibericowang 20
Perzik, rode ui, gochugaru
-
Pims buikspek 13
nuoc mam, munt, koriander, hibiscus sjalot
-
Kippenvleugeltjes 11
Citroen, laos, madame jeanette
-
Frietje mayo •• 6,5
+ Tofu, aioli, gefrituurde ui, bosui •• +5
+Halloumi, tomatillo, aioli, bosui • +6
+ Runderstoof, kaas, tomatillo +7,5
Zoet
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Sinaasappelcake • 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Cheesecake met roodfruit• 5,5
-
Appel-framboos crumble • 6
-
Chocoladetruffel •• 8,5
Chocolade koekkruim, seizoensfruit, kokos
-
Basilicum panna cotta 8,5
Aardbeien, balsamico, meringue
-
Botanie dessertcocktail 13
Crème de pistache, Chambord, witte chocolade