Wat je aandacht geeft…

Precies. Dat groeit. Tuurlijk, dat geldt voor planten en vriendschappen. Maar ook voor onze voorliefde voor pure ingrediënten. Die groeide uit tot De Botanie. Ons verborgen planten- en drankenrijk. Jouw horecazaak vol bijzondere smaken, sferen en mensen. Met de wortels diep in de vruchtbare Delftse grond. Een oase van rust waar we de kennis van plantkunde meenemen in alle gerechten en dranken op de menukaart. Ja, je leest het goed: plantkunde.

Want ken jij het boek ‘The Drunken Botanist’ van Amy Stewart? Hierin wordt plantkunde verwerkt in wereldberoemde dranken. Of zoals de Engelsen zo mooi kunnen zeggen: “Every great drink starts with a plant.” Dus neem een slok en droom eens terug. Zo wordt je scotch weer gerst, tequila weer agave en bourbon weer maïs. Precies. Puur. De kern. De bron. Dit gevoel voor oorsprong verwerken we in de bekende drankjes met een bijzondere twist en gevierde gerechten die durven te verrassen. De Botanie. Waar het vertrouwde ook vernieuwend is. Waar je gewoon bizar lekker kan eten en drinken.

Eten en drinken
Of andersom. Want vaak zijn de drankjes zo lekker dat er goed eten bij hoort. Daarom serveren wij kleine bordjes met bijzondere gerechten. Geen grote borden vol. Wel bordjes boordevol smaak. Twee woorden die onze kaart typeren: durven en proberen. Dit is een plek waar je je tanden in wat anders zet. En waar je dat ene onbekende drankje op de kaart eens probeert. Van ochtend tot in de late uurtjes. Voor inheemse dagplukkers en tropische bloemenbuitenzetters.

Iets nieuws
Midden in Delft. In de Choorstraat. Bij nummer 24. Achter een eeuwenoude gevel verstopt. Daar vind je een smakenwereld die ‘De Botanie’ heet. Stap naar binnen en ontmoet tinten groen, doorleefde materialen en een natuurlijk interieur dat overloopt in onze grote trots: de historische stadstuin. Een vertrouwde sfeer en toch iets nieuws? Jazeker. Want onze kaart barst van de experimentele combinaties en smaken. Durf de dorstlesser. Proef de prikkeling. In een jungle van smaken, mensen, geluiden en geuren.