De botanische bruncher leeft voor even tussen twee werelden in: die van laat ontbijt en vroege lunch. Je wilt de relaxte ochtend heerlijk afsluiten of de middag gelijk met een klapper beginnen. Goed nieuws: dit kan allebei. Wat een botanische brunch is? Power van gezond ontbijt en variatie van rijke lunch.
09:00 tot 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Brunch
-
Botanie all day breakfast • 12,5
Croissant, peer-kardamomjam, yoghurt met granola, garam masala siroop en seizoensfruit, kleine verse jus en koffie / thee naar keuze
-
Ricottapannenkoekjes • 12
Clotted cream, chocolade koekkruim, seizoensfruit, dulce de leche
-
Avocado smash • 9,5
desemtoast, erwten, feta, citroen
/ vervang feta met tofu •• +0 -
Gebakken eieren 12,50
Brioche, buikspek, augurk, tomatenchutney
/vervang bacon voor halloumi • -
Gepocheerde eieren • 14
Desemtoast, crème fraîche, champignons, miso, kervel
-
Zachtgevouwen eieren & gefrituurde blauwe krab 16,5
Brioche, munt, basilicum, bosui, szechuanpeper, sesam, limoen
-
Op thee ingelegde zalm 14
Desemtoast, crème fraîche, lapsang, peer, munt, basilicum, roze peper
-
Groentesalade •• 13
Pastinaak, biet, wortel, croutons, chimichurri
-
Gevuld platbrood •• 11
Kikkererwten, harissa, aioli, vegan cheddar, ingelegde groene peper, kool, karwij
vervang vegan cheddar door kaasmix • -
Wentelteeftosti • 12
cheddar & belegen Stolwijker, ui, atjar, sambal tomaat
-
Huisgemaakte focaccia’s 12
– Aubergine, rawit, lao gan ma, kastanje paté, pinda, bosui • •
– Rosbief van Freygaard picanha, koolsalade, aioli
– Porchetta, knolselderijsalade, kerriemayo
Extra
-
Glutenvrij brood 2
-
Gepocheerd ei 2
-
Avocado smash 4
-
Gegrilde halloumi 4,5
-
Porchetta 4,5
-
Freygaard picanha 4,5
-
Dik gesneden bacon 5
-
Buikspek 5
-
Op thee ingelegde zalm 7
-
Gefrituurde blauwe krab 7
-
Extra casino toast 1
-
Extra zuurdesem toast 1,5
Zoet
-
Bonbon van de buren 1,25
per stuk, kies en mix. Vraag de bediening om het aanbod •
-
Kaneelbroodje • 4
-
Croissant met peer-kardamomjam • 4,5
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Sinaasappelcake • 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Notencake • 6
-
Appel-peer crumble • 6
-
Extra slagroom + 0,8
De botanische borrelaar socialized in een oase van rust. Even weg van de drukte. Dus drop je dagelijkse beslommeringen maar bij de voordeur. Neem plaats aan de bar. Of pak een tafeltje in de tuin. Geniet van het groen en het goud in het glas. Dan doen wij waar we goed in zijn: hemelse drankjes maken en een mix van borrelbites serveren.
09:00 tot 22:00 | vegetarisch • veganistisch • •
Borrelhappen
-
Zeeuwse oester(s) 1st/3st 4/11
Hibiscus, sjalot
-
Gegratineerde Zeeuwse oester(s) 1st/3st 4,5/12,5
Oude Friese schapenkaas, knoflook, rode ui, ricard
-
Siciliaanse olijven •• 5,5
-
Edamame bonen •• 5,5
Tajin
-
Gemarineerde puntpaprika• 9
Feta, boekweit, koriander
-
Gefrituurde artisjokkenharten, dukkah •• 6,5
-
Skylger Terschellinger Belegen Kaas 6,5
Huismosterd
-
Papadums •• 6,5
Mojo verde
-
Frietje mayo •• 6,5
-
Rundermergpijp 16,5
Sjalot, 3 pepers, Himayalazout, huisgemaakte augurk, bacon crumble
-
Zeeuwse mosselen 15
Laos, Madame Jeanette, knoflook, witte wijn, brood
-
Pijlinktvis 15
5 spices, 3 pepers, Himalayazout, limoen, gesuikerde chili’s
-
Kippenvleugeltjes 11
Citroen, laos, madame jeanette
-
Pims buikspek 13
nuoc mam, munt, koriander, hibiscus sjalot
-
Huisgemaakte augurken • • 6,5
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
-
Selectie Nederlandse kazen • 15
De botanische dinergast bloeit op aan volle tafels, deelt graag met vrienden en houdt van exotische verrassingen. Je komt voor de relaxte sfeer, open keuken en een kaart vol boeiende gerechten. Perfect passend bij de bieren, wijnen en cocktails. Dat wordt een extatische dans tussen gelukshormonen en smaakpapillen.
vanaf 16:00 | vegetarisch • veganistisch • •
KOUD
-
Zeeuwse oesters 1/3st 4/11
Hibiscus, sjalot
-
Siciliaans olijven •• 5,5
-
Papadums •• 6,5
Mojo verde
-
Zuurdesem •• 6,5
Harissa, vegan misoboter
-
Huisgemaakte augurken • • 6,5
-
Skylger Terschellinger Belegen Kaas • 6,5
huismosterd
-
Gemarineerde puntpaprika • 9
Feta, gepofte boekweit, koriander
-
Groentesalade •• 13
Pastinaak, biet, wortel, croutons, chimichurri
-
Aubergine •• 12
Knoflook, gember, pinda, lao gan ma
-
Selectie Nederlandse kazen • 15
-
Selectie huisgemaakte vleeswaren 15
Warm
-
Taco(’s) 4
– Tofu, aardappelcurry, Madame Jeanette, kousenband ••
– Barbacoa kaas, tomatillosalsa
– Buikspek, tomatenchutney, augurk, creme fraiche -
Gefrituurde artisjokkenharten •• 6,5
dukkah
-
Edamame bonen •• 5,5
Tajín
-
Witlof •• 12
Kerrie, sjalot, Granny Smith, gerookte amandel, kervel
-
Spruitjes •• 13
Kastanjepaté, doubanjiang, miso, geroosterde mais
-
Bloemkool •• 13
Aardpeer, miso, lao gan ma, bosui, ingelegde citroenschil
-
Rundermergpijp 16,5
Sjalot, 3 pepers, Himayalazout, huisgemaakte augurk, bacon crumble
-
Zeeuwse mosselen 15
Laos, Madame Jeanette, knoflook, witte wijn, brood
-
Pijlinktvis 15
5 spices, 3 pepers, Himalayazout, limoen, gesuikerde chili’s
-
Schelvis 18
Saffraan-roomsaus, radicchio, venkel, kervel, pangrattato
-
Biefstuk van Palmesteyn entrecote 20
Medium rare, boter, sambal, rode ui, brood
-
Gekonfijte Ibericowang 20
Vijg, rode ui, gochugaru
-
Pims buikspek 13
nuoc mam, munt, koriander, hibiscus sjalot
-
Kippenvleugeltjes 11
Citroen, laos, madame jeanette
-
Frietje mayo •• 6,5
+ Tofu, aioli, gefrituurde ui, bosui •• +5
+Halloumi, tomatillo, aioli, bosui • +6
+ Runderstoof, kaas, tomatillo +7,5
Zoet
-
Bonbon van de buren• 1,25
Per stuk. Vraag ons personeel om het aanbod
-
Citroen & Meringuetaartje • 5,5
-
Sinaasappelcake • 5,5
-
Brownie •• 5,5
-
Notencake• 6
-
Appel-peer crumble • 6
-
Chocoladetruffel •• 8,5
Chocolade koekkruim, seizoensfruit, kokos
-
Karamel panna cotta 8,5
Koffiecrumble, witte chocolade-sherry ganache
-
Botanie dessertcocktail 13
Crème de pistache, Chambord, witte chocolade